De nieuwe tennisbal

01 april 2024


De KNLTB heeft besloten om een aanpassing door te voeren m.b.t. de officiële kleur van de tennisbal
De nieuwe regel meld dat er voortaan met de nieuwe oranje tennisbal gespeeld moet gaan worden. Dit zowel voor de competitie als toernooien waarbij gele ballen niet meer zijn toegestaan. De KNLTB adviseert ook om tijdens het vrije tennis over te stappen naar deze nieuwe oranje tennisbal.

De hoofdrede hiervoor is dat gravelbanen steeds meer plaats maken voor kunstgrasbanen. De gele bal was ontwikkeld voor het contrast met het rode gravel maar nu de groene kunstgrasbanen in de meerderheid zijn is een oranje tennisbal een betere tegenhanger van het groene kunstgras.

Wetenschappelijk onderzoek heeft ook uitgewezen dat een oranje tennisbal beter voldoet bij het gebruik van LED baanverlichting. Aangezien er steeds meer kunstgrasbanen verlicht worden door deze nieuwe LED verlichting is een oranje tennisbal in alle opzichten een betere keus.

Met deze nieuwe moderne oranje tennisbal zal de balbaan vele male preciezer zijn en door het nieuwe gas blijft deze bal op druk en hoeft minder vaak vervangen te worden.

Aangezien deze nieuwe regel per direct ingaat zijn wij al volop bezig met Van Tilburg om vóór a.s. vrijdag deze nieuwe tennisbal in huis te hebben met de start van de voorjaarscompetitie.
Ook zijn wij bezig om deze tegen een gereduceerd tarief in te kopen zodat iedereen snel kan overstappen naar deze nieuwe bal. Want hoe sneller je hieraan gewend raakt des te meer voordeel heb je straks met de wedstrijden.

Zodra wij meer informatie hebben laten wij dit jullie zo snel mogelijk weten.

Bestuur TV De Hoef

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 412 450 153

Tennispark De Hoef

Hoefstraat 6
5384 PS Heesch

KVK-nummer

40215800